Страшна прогноза за бъдещето на света. Международният валутен фонд предупреди, че

...
Страшна прогноза за бъдещето на света. Международният валутен фонд предупреди, че
Коментари Харесай

Какво ни очаква? Страшна прогноза на МВФ

Страшна прогноза за бъдещето на света. Международният валутен фонд предизвести, че геополитическата разпокъсаност, породена от борбата сред Съединени американски щати и Китай, може да докара до " фрагментация на света " и беднотия.

Според МВФ разделянето на света на два блока, фокусирани върху Съединени американски щати и Китай, може да накара фирмите да реалокират производството си в юрисдикциите на по-приятелски страни, с цел да избегнат проблеми с веригите за доставки на фона на геополитически несъгласия. 
-->
" Един фрагментиран свят евентуално ще бъде по-беден. Докато някои играчи могат да се възползват релативно или даже безусловно от това, такива изгоди са обект на забележителна неустановеност ", се показва в отчета на фондацията World Economic Outlook.

Напрежението сред Съединени американски щати и Китай може също да удари мощно банковата система, защото нарушава веригите за доставки и подхранва инфлацията. Това може да принуди банките да поемат по-малък риск и да понижат кредитирането, което в допълнение забавя икономическия напредък, съобщи " Фокус ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР